Pod Łososiem

najlepsza pod łososiem
gwaranja pod łososiem
100% pod łososiem
jakość pod łososiem

O RESTAURACJI

Restauracja „Pod Łososiem” w Karwi to miejsce z historią i duszą, lecz chodź klimat z biegiem lat nieco ewoluował, wciąż utrzymywany jest tutaj ten sam wysoki standard i dbałość o najwyższą jakość serwowanych potraw.

Specjalnością baru POD ŁOSOSIEM są ryby pieczone w piecu (Dorsz, Flądra, Halibut, Łosoś, Sandacz).
Chyba jedyne miejsce w Karwi, w którym można zjeść rybę pieczoną, bez tłuszczu.
Poza tym zestawy obiadowe, zupy, pierogi, naleśniki, zimne napoje oraz kawę.

 

W tym miejscu w Karwi w początkach lat 90-tych była smażalnia „U Bogdana”, potem „Kaszubsko Checz”.
Dziś jeden z byłych właścicieli prowadzi samodzielnie bar „POD ŁOSOSIEM”.

Nie zerwano tu całkowicie z bogatą historią knajpki, wzbogacając ją jeszcze o nowe elementy . Ten zabieg stworzył mariaż historii (radio z 1-szej poł. II wieku, telewizor "Szafir" z I poł. lat 60-tych - wszystko na chodzie !) Tradycyjne elementy rybackie (boje , lampy , sieci) i kultura Kaszubów kolaż barw dopełniają stylizowane na dawną karczmę-oberżę ręcznie wykonane dębowe stoły i ławy.